15. 5. 2011.

Gulaš od srca



za 4 osobe

500 g svinjskih srca
3 dl soka od paradajza
3 glavice crnog luka
3 češnja belog luka
1 kašika suvog začina od površa
so
biber
peršun
ulje

Prodinstati malo sitno seckani crni i beli luk na ulju, dodati so, suvi začin i peršun, zatim srca isečena na kockice i naliti paradajzom. Dodati soli i bibera po ukusu. Ako želite da jelo bude ljuće, možete staviti da se sa njim kuva i 1-2 feferone. Možete dodati i gulaš začin za gotova jela.
Tako naliveno paradajzom, poklopiti i ostaviti da se kuva oko 3 sata (idealno vreme kuvanja, taman da se jelo zgusne, a meso od mišićnih vlakana dodovljno omekša).
Kada je gotovo, može da se posluži sa pireom ili kuvanim makaronama.

1 коментар: